Eláruljuk, mit csinál rosszul a nyelvtanulók 85%-a

 angoltanuló.jpg


Te mit akarsz kezdeni az angollal?

 

Az angol, épp úgy, mint minden idegen nyelv, készségtárgy. Ez azt is jelenti, hogy egy gyakorlati cél határozza meg, hogy mit is kell tenned.

 

Kezdő vagy és meg akarod értetni magad? Akkor rövid, tömör mondatokkal kell gyakorolnod.

 

A munkádhoz, magánéletedben kell a jobb angol? Ha munkatársaiddal vagy amerikai barátaiddal akarsz beszélni, akkor az összefüggő beszédet kell gyakorolnod.

 

Nyelvvizsgára készülsz? Akkor többek között a profi érvelést kell gyakorolnod.

 

Ez a nyelvelsajátítás lényege: hallgatod, hogyan csinálják mások, magadra szeded a szükséges szókincset, és Te is elkezded használni a hallottakat. Így sajátítjuk el a nyelveket. 

 

Tudod, mit csinál ehelyett az angoltanulók 85%-a?

 

Angol nyelvtant, angol szavakat és magyar nyelvű magyarázatokat tanul.  

 

Ha te is így teszel, akkor az angol nyelvtant és szavakat fogod tudni, semmi mást. És szépen tudsz majd beszélni az angol nyelvről. 

 

Az egészben az a legabszurdabb, hogy az így tanulók nagy része szereti ezt csinálni – mert ezt szokta meg. Sajnos csak akkor ébrednek rá, hogy nincs nyelvi rutinjuk, amikor éles helyzetben (utazáskor, munkában, nyelvvizsgán) kellene használni a nyelvet.

 

Meg akarod magad kímélni a lefagyástól és zavarodottságtól?

 

Nem az a megoldás, ha még több nyelvtant és szót magolsz. Ez sajnos oda vezet, hogy a kudarc újra megújra megismétlődik, majd 4-5 ilyen kör után jön a „nincs nyelvérzékem” -féle menekülés.  Legrosszabb esetben pedig feladod a nyelvtanulást.

 

Ne add fel, inkább tűzz ki magadnak egy valós célt.

 

Olyat, ami valóban fontos neked, ami megdobogtatja a szívedet. És ha a célhoz kell egy működő módszer, akkor vágj bele máris.


Rendeld meg az angol tréninget most kedvező áron 

Top