Ez a nyelvtanulás teljesen más 


 Nem a TE "készülékedben" van a hiba!


A legtöbb "profi", fizetős online nyelviskolában sem folyik rendes nyelvi képzés. Sorban elmagyarázzák MAGYARUL azokat a nyelvtani szabályokat, amelyek amúgy a youtube-on is megtalálhatóak, majd agyba-főbe teszteltetik a szabályokat azokkal, akiknek előbb mondjuk magabiztosan kellene rövid mondatokban kifejezniük magukat a célnyelven. Pedig még akkor sem szabad nyelvtannal, tesztekkel, felesleges olvasmányokkal és szótanulással traktálni a nyelvtanulókat, ha magasabb nyelvi szinten állnak. Ez tény.  

 

Nem igaz, hogy még többet kell nyelvtanozni, tesztekkel, olvasmányokkal gyakorolni! Ha a fejedben nem szilárdul meg a beszédhez kellő mennyiségű szókincs, akkor a rossz gyakorlatokkal csak folyamatos nyelvi kudarcokat fogsz átélni. Hiába töltöd ki 100%-osra a teszteket, ha három hét múlva már csak szabályok és szófoszlányok kavarognak a fejedben. Az e-Egyetem abban segít, hogy fokozatos nyelvhasználattal, apró lépésekben építi fel benned a biztos, kommunikatív nyelvtudást. A sok-sok rövidke ismétlés a garancia arra, hogy nálunk reflexszerű beszédre leszel képes a célnyelven.

    

Pedagógiai tény, hogy nem a TE készülékedben van a hiba. Nem azért nem megy a nyelvtanulás, mert nem vagy rá képes. Azért szenvedsz, mert az imént említett amatőr módon felépített tananyagokból, illetve gyatra "módszerekkel" gyakorolsz. Az e-Egyetemen tudományosan igazolt módszerrel (Krashen: érthető input) fejlődik a nyelvtudásod. Hallás után, fokozatosan, lépésről lépésre: úgy, ahogy kell.              

 

Nyelviskolánk nyelvtanulási módszere - letöltés itt ›››

 

Irodalom: 

S. D. Krashen - Second Language Acquisition and Second Language Learning, 1981

S.D. Krashen - The Natural Approach  - Language Acquisition in the Classroom, 1998

 

 

 

Emese.jpg

Simon Emese
angol szakos nyelvtanár
(London)


"Változó világunkban rendkívül fontos felvenni a tempót, kipróbálni azokat a lehetőségeket, melyek előre cikáznak és az utat megkönnyítik. A nyelvhallgatásnak alapvető fontossága az, hogy életre keltse az elméletet. Csakis az lehet sikeres, akinek beidegződnek az életszerű "circuit" ok, áramkörök. Így nem csak megértjük és működésbe hozzuk, hanem anyanyelvi hullámhosszba vált az idegennyelvi gondolkodás. Hihetetlen, de elképesztően hatékony. Nyelvtanárként nagyon is ajánlom a fenti módszert. "

 

 

 

  

 

Rendelni szeretnél? Kérdésed van? 

Hívj minket, segÍtünk! 

 

Szilárd


Reizner Szilárd

tanulói koordinátor

 

szilard@e-egyetem.hu

(H-P.: 8:30-16:30)

 

 

 

 

 

 

Top