Mitől más az e-Egyetem mint a legtöbb online nyelviskola?

 

Bevált módszertan:


Módszertanunk tudományos kutatásokon és a többnyelvű emberek nyelvtanulási szokásain alapul. A módszernek köszönhetően tanulóink pár hónap alatt ugrásszerű fejlődést érnek el a célnyelven, olyat, amihez több száz órás hagyományos nyelvtanfolyamra, vagy magánórára lenne szükség. 


"Nyelvi fürdő" kontrollált anyanyelvi környezetben:

A napi szintű kontrollált célnyelvben "fürdés" a leggyorsabb és leghatékonyabb módja a nyelvi készségek fejlesztésének. Érthető célnyelvi beszéd/szövegek rendszeres hallgatása/olvasása nélkül egyszerűen nem lehet egy nyelvet sem elsajátítani.   


Tapasztatalataink azt mutatják, hogy az átlagos nyelvtanuló egyszerűen túl kevés érthető beszédet/szöveget hallgat/olvas a célnyelven, így képtelen áttörni a nyelvi korlátait. A hozzánk forduló átlagos nyelvtanuló arról számol be, hogy hiába tanulja szorgalmasan a nyelvet, hiába tesztelget, a gördülékeny kommunikáció valamiért nem megy neki.


Az egyetlen bevált módja a nyelvi fejlődésnek az olyan nyelvi fürdő, ahol folyamatosan célnyelvi beszédet/szövegeket hallgatsz és olvasol: kontrollált nyelvi környezetben. Ez azt jelenti, hogy rövid, a szintednek megfelelő beszédet/szövegeket kell hallgatnod újra és újra, apró lépésekben, fokozatos nehezítéssel. A nyelvelsajátításnak ez a legmagasabb szintű módja, amit Magyarországon online csak az e-Egyetemen érhetsz el.


A módszer tudományos háttere: 

 

A nyelvi tréningeket Kósz Csaba diplomás angoltanár dolgozta ki, Stephen Krashen nyelvész ÉRTHETŐ INPUT hipotézise alapján. Csaba fokozatos nyelvhasználatra épülő, intenzív tanulási módszerével sehol máshol nem tanulhatsz a hazai online oktatási piacon. Csaba elvetette mindazokat a "módszereket", amelyek MIATT a hazai nyelvtanulók nagy többsége szenved a nyelvtanulással. Az E-EGYETEM tréningek nem a nyelvtanra épülnek, itt nem kell hosszú magyar magyárazatokat nézned, nem kell szavakat tanulnod és teszteket töltögetned. Az E-EGYETEM komoly, nyelvészek által igazolt pedagógiai módszerekkel dolgozik, ezért tud neked igényes nyelvtudást garantálni. 

 

Irodalom: 

S. D. Krashen - Second Language Acquisition and Second Language Learning, 1981

S.D. Krashen - The Natural Approach  - Language Acquisition in the Classroom, 1998

  

10X Módszerünk - PDF letöltése itt ›››

 

Itt van néhány magyar nyelvű cikk a módszerről, amivel az e-Egyetemen fejlődhetsz:


Mi az érthető input? 

https://otevotnyelv.com/miert_szukseges_a_sok_input/


Input - az egyetlen módja az angoltanulásnak:

http://www.antimoon.com/wiki/Input_—_az_egyetlen_módja_az_angoltanulásnak


Lehet-e nyelvtanból nyelvet tanulni?

https://www.nyest.hu/hirek/lehet-e-nyelvtanbol-nyelvet-tanulni

 

 

Emese.jpg

Simon Emese
angol szakos nyelvtanár
(London)


"Változó világunkban rendkívül fontos felvenni a tempót, kipróbálni azokat a lehetőségeket, melyek előre cikáznak és az utat megkönnyítik. A nyelvhallgatásnak alapvető fontossága az, hogy életre keltse az elméletet. Csakis az lehet sikeres, akinek beidegződnek az életszerű "circuit" ok, áramkörök. Így nem csak megértjük és működésbe hozzuk, hanem anyanyelvi hullámhosszba vált az idegennyelvi gondolkodás. Hihetetlen, de elképesztően hatékony. Nyelvtanárként nagyon is ajánlom a fenti módszert. "

 

 

 

 

 

 

Tanfolyamaink alapárai:

 

Örökös hozzáférés

   egy választott nyelvből egy tanfolyam (pl.: START tréning)

     28.000 Ft

 

Hosszabb, időszakos hozzáférés

   egy választott nyelvből minden tanfolyam

     89.400 Ft/év

     56.400 Ft/6 hónap

 

 

Rendelni szeretnél? Kérdésed van?

HíVj minket, segÍtünk! 

 

Szilárd


Reizner Szilárd

tanulói koordinátor

 

tel: +36 20 338 2117

(H-P.: 8:30-16:30)

 

 

 

 

 

Top